Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón:2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Weiler Eszter
(1955- )
Újra a Balatonon - XIII.
Andrea kényelembe helyezte magát, átöltözött, s a kis asztalhoz ülve gyertyafény mellett megvacsoráztak. Andrea ki akarta vinni a megüresedett tányérokat, Ákos azonban kivette a kezébõl, s mondta: - Majd én kiviszem, a mosogatással ne rombold le ezt a romantikus hangulatot. - Ekkor Andrea visszaült, s Ákos megfogta a kezét. Simogatta, Andrea szégyenlõsen kihúzta kezét, s pironkodott. - Várjál, elmondok valamit - szólt Ákos. s elõvette papírját.

- A vágy. - Bennem van a vágy, hogy õszintén szeressek, de visszatart a csalódástól való félelem.
Ha még egyszer egy férfi fogná a kezem, és biztonságot lelnék mellette a szerelem határtalan tengerén, eveznék. Bizton tudom, hogy ez mindent jelentene számomra. A mindennapok harmóniája zene lenne füleimnek, és gyengéd ölelés köszöntené. A vágy mindig is fontos volt számomra, mert a nõ és férfi kapcsolata a legcsodálatosabb, A vágy álmaimban újból és újból fölbukkan, és ott van minden pillanatomban. Egy férfi ölelése, csókolása az, amire vágyom. Csodálatos utat járhatnánk be, elveszve a részletekben. Nem gondolnám már, hogy egyedül vagyok, erõt adna, hogy míg élek tanulásra serkentene. Büszkén vonulnék végig az utcán, mert újból érezném, milyen csodálatos is nõnek lenni. A nõ, aki boldoggá tudja tenni a szeretet férfit. Elmerülni a részletekben, kezem simogatásával átjárni a testét, becézgetve örülni minden mozdulatnak. Hemingway írta, hogy mikor a fõhõsnõnek szeretkezés közben megmozdult a föld, "sose kérdezd, kiért szól a harang, mert érted szól". Ezt az érzést átélni, mikor a nõ magába fogadja a férfit, és megszûnik számára a külvilág, csak minden porcikájával érezni a szerelem ízét.

- Hát ezeket a gondolatokat, honnan vetted? - s elpirulva, hogy az õ titkos gondolatait olvasta fel. - Nem volt ördöngösség, csak belenéztem a NapSziget online magazinba a neved alatt  Aki ilyen szépen tud írni, ne piruljon el. Hagyjad, hogy a kezedet simogassam, ígérem, türelmes leszek veled. Nem fogok ajtóstól rohanni, hiszen a nõ és férfi mind egyet akar, csak a nõ több türelemre vágyik. - Andrea nem tudta zavarában mit mondjon, hogyan viselkedjen? Mégiscsak elmosogatok, - Ne, ne, kérlek, élvezzük a gyertyafényt, s tegyél fel valami zenét, persze ha javasolhatom Liszt Szerelmi álmok, az ide illenék. - Honnan tudod, hogy ez a zene az egyik kedvencem? - Nekem is, s e zenét hallgatva teljes hangerõvel, kéz a kézben ültek, szavak nélkül is megértették egymást.

Ez az írás 2018. január 27-én került a NapSziget honlapjára.
 
Weiler Eszter további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban 
 
visszatérés az
Elsõ Közlés Írások
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1174 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 

...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
Vissza a főoldalra

Mûvészek és mûvészetek a világhálón